16. Bart de Leeuw

Mijn naam is Bart de Leeuw. Ik ben 33 jaar en woon in Kerkdriel in de gemeente Maasdriel. In het dagelijks leven ben ik fysio-en manueeltherapeut. Daarnaast ben ik ook al weer enige tijd actief in de lokale politiek. Vanaf 2008 eerst als burgerlid, sinds 2010 als raadslid en sinds 2012 ook als fractievoorzitter van de lokale partij Samen Sterk Maasdriel. De afgelopen drie verkiezingen heeft Samen Sterk Maasdriel steeds zetels gewonnen en sinds de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zijn we zelfs, voor het eerst in onze geschiedenis, de grootste partij. Niet alleen in Maasdriel, maar ook in andere plaatsen groeien lokale partijen. Steeds meer mensen maken een keuze voor lokale onafhankelijke partijen met deskundige mensen, maar zonder bovenliggende (landelijke) partijbelangen. Zelf geloof ik ook echt in onafhankelijke politiek en daarom heb ik mezelf nu ook kandidaat gesteld als lijstduwer voor de partij AWPenLLR.

In tegenstelling tot de gemeenteraad-en tweede kamerverkiezingen krijgen de waterschapsverkiezingen maar weinig aandacht. Zeker in een waterrijk gebied als het rivierengebied is dit zeer onterecht. Het waterrijke gebied waarin we in hier wonen is misschien wel een van de mooiste gebieden van Nederland en biedt veel mogelijkheden voor recreatie op en langs het water. Dit is een van de zaken waarvoor ik me in mijn rol als raadslid in het bijzonder voor ingezet heb.

Naast de mooie kanten zullen wij onszelf ook altijd bewust zijn van de problemen die we van water kunnen krijgen. Zo was er in 2018 nog sprake van droogte, maar kan ik me de evacuatie van de Bommelerwaard in 1995 nog goed herinneren. Over dit soort zaken moeten keuzes gemaakt worden met een goede afweging tussen kwaliteit en veiligheid. Hiervoor kan ik mezelf vinden in het programma van de onafhankelijk partij AWPenLLR.